Tüp bebek tedavisinin sonucunda başarısız olan çiftler hem maddi hem manevi olarak kendilerini zorda hisseder. Umutsuzluk duygusu yoğun olarak görüldüğü bu dönemde tekrar tüp bebek tedavisi denemek konusunda çekinceleri olur. Ancak unutulmamalıdır ki bir ya da birden fazla başarısız tüp bebek tedavisi yaşamış çiftlerin de uzman ekipler ile bebekleri olabilir.
Tüp bebek tedavisinde başarının yakalanabilmesi için öncelikle gebeliği engelleyen faktörlerlerin doğru analiz edilmesi gerekmektedir. Kısırlığa neden olan faktörlerin %30-40 kadarının kadında, %40-50 kadarının erkekte, %25 kadarının hem erkek hem kadında olduğu bilinmekle birlikte, %15-20 kadarının ise açıklanamayan kısırlık nedeni ile olduğu tespit edilmiştir.
Tekrarlayan başarısız tüp bebek tedavilerinde, erkek ve kadına bağlı faktörler kadar tedavinin uygulanacağı tüp bebek merkezinin ekibinin ve laboratuvarının da önemi büyüktür.
Embriyon üzerinde yapılan ayrıntı ve hızlı inceleme ile embriyonun doğum ile sonuçlanacak gebeliğe dönüşmesini en yüksek ihtimalli ve genetik bozukluk taşımayanının tespiti sağlanır. Genetik olarak yapılan bu inceleme sonucunda embriyonun anne rahmine tutunma ihtimali %80’lere kadar çıkmaktadır.
NGS özellikle erkeğe bağlı infertilite, açıklanamayan infertilite, tekrarlayan düşükler, ileri yaş hastalar ile başarısız tüp bebek denemeleri olan hastalarımıza önerilmektedir.
Embriyoların hücrelerin de bulunan ve enerji merkezi olan mitokondrisini inceleyen Mitoscore testi, en doğru embriyoyu seçmemize olanak sağlamaktadır. Bu yolla embriyoyu henüz transfer etmeden genetik problemler, rahimde tutunmama ya da erken dönem düşüğe sebep olacak durumlar tespit edilebiliyor. Bu da tedavinin %70 oranında başarısını arttırmaktadır.
Embriyolarınızın takibi için kullanılan, döllenmiş yumurtaların aynı anne rahmindeki ortama benzer bir ortamda küçük kameralar ile takip edildiği cihazlardır. Bu cihazlar sayesinde gebelik oranında ciddi oradan artış görülmektedir.
Yapılan çalışmalar infertilite tedavisinde kullanılan bazı ilaçların, ilacı kullanıldığı süre boyunca rahim iç zarını etkilediği görülmektedir. Bu durum da rahmi dinlendirmek amacı ile tedavi süresinde elde edilen en iyi kalitedeki embriyoları dondurup 1-2 ay tedaviye ara verilmesi gerekmektedir. Bu sayede rahim ve zarı ilaçların etkinden kurtularak tekrar tedaviye uygun hale gelir. Rahim dinlendirme yöntemi uygulanan hastalarda, taze transfer yapılan hastalara oranla %5-15 kadar daha yüksek gebelik oranları sağlanabilmektedir.
Mikroenjeksiyon için kullanılan mikroskoplar spermi 400 kat kadar büyüterek sperm seçimine yardımcı olur. Ancak bu yöntemde kullanılan özel ekipman ve bilgisayar programı sayesinde spermi 6600 kat büyütülebilmektedir. Bu da en uygun spermin seçilmesi konusunda yardımcı olmaktadır.